Kort fråga!
Vad dricker du till en fin grillbit en varm sommarkväll?
Tomas Brolin, 42, Förstoppad, Näsviken
Beror på vad det är för grillbit. Är det nöt eller svin så blir det nog en vodka/redbull.
Om det är kyckling så brukar jag röra ihop en bearnaisesås och dricka till, det är mumma det.
Annars så är min favoritgrillbit marschmallows. Till det brukar jag blanda ihop en mjölkdrink bestående av 2 delar vodka och 1 del mjölk, that´s the shit, som Ralf Edström brukade säga.
Jan Guillou, 58, Hårmodell, Fagerhult
Jag måste ju få veta vad det är för grillbit först din knasboll. Är det av ett stort djur vill jag gärna ha något rött vin. En fin Rioja t ex. Det stavas R-I-O-J-A, om du inte visste det?! Man kan tro att det stavas Riåcha, alltså R-I-Å-C-H-A, men det är alltså helt galet.
Om det skulle vara ett mindre djur eller en så kallad roadkill, ja, då vill jag nog ha något ljusare att dricka, t ex ett vitt vin. Då har jag ett personlig favorit som är från Tyskland. Den heter Rebenschoppen och kan inhandlas för ca 15:-/tetran hos min granne Leif GW Persson. Denna personliga favorit kan få min tunga att krulla ihop sig till ett litet skruppelbär, mmm.
Kommentarer
Postat av: Linda
Uh, Rebenshoppen... Det får mig att tänka på studenternas egentillverkade "fulvin" som man tvingads dricka som ny nolla på lärarutbildningen. Den tiden är förbi, nu är det "finvin"...
Trackback